Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  ORLEN Unipetrol zařadil do své železniční flotily 81 moderních cisteren od společnosti Ermewa
Velikost textu:  A AA
ORLEN Unipetrol zařadil do své železniční flotily 81 moderních cisteren od společnosti Ermewa

11-08-2021  

Skupina ORLEN Unipetrol významně investovala do zvýšení efektivity železniční přepravy, když si pronajala 81 železničních cisteren „Safety++“ na přepravu LPG. Moderní cisterny od společnosti Ermewa, které byly vyrobeny v loňském roce, umožňují přepravit větší objem nákladu a disponují speciálními vlastnostmi, jako jsou protihavarijní nárazníky, ochranné štíty či vyztužené dno pláště. Součástí smlouvy je rovněž běžná provozní údržba ze strany dodavatele.

„Těší mě, že se nám díky kontraktu se společností Ermewa podařilo zmodernizovat náš vozový park pro vnitrostátní i mezinárodní přepravu, kterou zajišťuje naše dceřiná společnost ORLEN Unipetrol Doprava. Nové cisterny z jemné zrněné uhlíkové ocele splňují veškeré bezpečnostní předpisy a zároveň umožňují přepravu většího objemu nákladu v rámci jednoho vlaku, čímž nám pomohou zvýšit efektivitu přepravy. Věřím, že naše dlouhodobá spolupráce s Ermewou bude i nadále skvěle fungovat jako doposud,“ uvedl Ryszard Pilch, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol zodpovědný za logistiku a přepravu paliv a produktů.

Nákladní cisternový vůz přezdívaný “Safety++” byl vyvíjen ve spolupráci s polským výrobcem nákladních vozů CHEMET S.A. s cílem maximalizace bezpečnosti a optimalizace provozních vlastností. Výsledkem vývoje je vůz o délce 18,1 m s nádobou o objemu 117 m3. Je osazen nárazníky se zónami pro pohlcení nárazové energie až 400 kJ a místo prvků proti naskočení sousedního vozu jsou použity ochranné štíty TE25. Dalším prvkem pasivní ochrany je zesílená spodní část pláště kotle pro zvýšení odolnosti proti proražení. 

Podpisem smluv na pronájem vozů pro přepravu plynu se upevnila již 26tiletá spolupráce mezi společností Ermewa SA a ORLEN Unipetrol RPA. ,,Nový vůz LPG Safety++ se slibně vyvíjí ve velmi úspěšný model,” potvrzuje regionální generální manažer Cyrille Guyon a také je poptávka mimo jiné i v Polsku a Itálii. Ermewa SA na zájem reagovala navýšením opce u téhož výrobce o dalších 150 vagónů k již stávající objednávce 240 vozů z roku 2020.

                      



Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubicích, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina ORLEN v Česku a na Slovensku. V Česku Benzina ORLEN provozuje 421 stanic a je největším řetězcem. Na Slovensku je Benzina ORLEN od svého vstupu v roce 2019 jedním z nejrychleji rostoucích řetězců a v současnosti má ve své síti již 20 stanic. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. ORLEN Unipetrol zaměstnává více než 4 800 lidí a je aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Svou pozornost věnuje iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. 

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, email: pavel.kaidl@unipetrol.cz

Ermewa SA je evropský lídr v pronájmu nákladních železničních vozů (druhý největší hráč v Evropě) a prostřednictvím své sítě certifikovaných dílen a partnerů na území celé Evropy zajišťuje také jejich opravu, údržbu a provoz. Veškeré segmenty pokrývá díky své flotile čítající 40 000 nákladních železničních vozů, které jsou určeny k přepravě nebezpečných nebo zdravotně nezávadných kapalin, plynných, sypkých materiálů nebo běžných nákladů včetně potravinových a nepotravinové výrobky. Více než 220 odborníků se sídly v 17 kancelářích po celé Evropě, poskytuje průmyslovým společnostem, železničním podnikům a speditérům více než 120 různých typů železničních vagonů. Ermewa SA je součástí skupiny Ermewa Group, do které mimo jiné patří také společnosti Eurotainer, Raffles Lease a Demi, které nabízí správu a pronájem ISO cisternových kontejnerů, a také INVEHO, které nabízí výrobu železničních vozů a jejich opravu ve svých dílnách.

Kontakt: Emmanuelle Dehais, Marketing and Communication Director, telefon: +33 (0) 6 19 60 15 48, email: emmanuelle.dehais@ermewa.com
 

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL